Одеса підтримає військових на Харківському напрямку
22 травня 2024 11:37 Місто
Одеса підтримає військових на Харківському напрямку Депутатський корпус Одеської міської ради сьогодні, 22 травня, одностайно підтримав рішення про виділення майже 36 млн грн на підтримку сил оборони на Харківському напрямку.

Ці кошти підуть на закупівлю дронів та систем РЕБ для військових підрозділів, які захищають Харківську область. 

На початку пленарного засідання до депутатів Одеської міськради звернувся Харківський міський голова Ігор Терехов. Він подякував одеситам за гуманітарну підтримку Харкова протягом усієї війни та відзначив важливість допомоги Збройним Силам України. 

«Ми щодня перераховуємо кошти нашим військовим частинам, бо ситуація на фронті вкрай нелегка. 10 травня ворог почав новий наступ на Харківщину, і зараз наші славетні захисники в ході важких боїв ціною здоровʼя і життя стримують його і не дають просунутися далі, вглиб регіону. Я добре розумію, що Одеса теж сьогодні переживає багато горя і втрат через терористичні дії росії, тому я дуже дякую всім вам, одеситам, за цю надважливу допомогу нашим воїнам. Тільки так, обʼєднавшись, ми зможемо перемогти», - сказав під час виступу мер Харкова. 

За словами Одеського міського голови Геннадія Труханова, кошти військовим будуть виділені з бюджету міста. Крім цього, на прохання Ігоря Терехова, Одеса готує місця для розміщення евакуйованих з Харківщини. 

«Коли ми побачили ситуацію на Харківщині, в самому Харкові - близькому для нас міста - то не змогли залишитися осторонь. Зібралися депутатськими фракціями, обговорили можливості нашого бюджету і самі запропонували допомогу. Я зв'язався з мером Харкова Ігорем Тереховим та командуючим оперативно-тактичного угруповання військ «Харків» Михайлом Драпатим і запропонував нашу допомогу», - зазначив очільник Одеси.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини